Et fredelig alternativ

En nylig artikkel fra digi.no hevder at mange i det siste har blitt tvangsoppgradert til Windows 10. Her i daLom har vi også opplevd at PCer har blitt oppgradert uten at eieren aktivt har samtykket til det. Vi har også eksempler på at alt innhold på PCen har blitt borte etter oppgradering til Windows 10.

Da er det godt å vite at det finnes et mer fredelig alternativ:

Linux_Mint_logo_without_wordmark.svg

Hensikten med Linux Mint er å tilby et moderne, elegant og komfortabelt operativsystem som både er kraftig og enkelt å bruke.

Linux Mint er den mest populære Linux-distribusjonen og det tredje mest brukte operativsystemet for folk flest bak Microsoft Windows og Apple Mac OS.

Noen av grunnene til at Linux Mint har hatt slik suksess er:

  • Det kan brukes på alle PCer, full multimediastøtte og ekstremt enkelt å bruke.
  • Det er både gratis og åpen kildekode
  • Det er samfunnsdrevet. Brukerne blir oppfordret til å gi tilbakemeldinger til prosjektet slik at deres ideer kan brukes til å forbedre Linux Mint.
  • Siden det er basert på Debian og Ubuntu kan det tilby rundt 30 000 programpakker og en av de beste programverebehandlerne på markedet.
  • Det er sikkert og pålitelig. Takket være en konservativ tilnærming til programvareoppdateringer, en unik oppdateringsbehandler og robustheten til Linux-arkitekturen krever Linux Mint veldig lite vedlikehold (Ingen virusprogrammer eller beskyttelse mot spionprogramvare).

Legg igjen en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.