Fordelen med å ha kontoret sitt i Lom

Utsikt fra Lomseggen

Noen minutters gange fra stuedøra venter en fantastisk utsikt

Fra mitt kontorvindu ser jeg Lomseggen kneise opp over Presthaugen og Bøvra som skummer hvit og grønn av brevann. Det er nok å gjøre på jobb, men når været er rett og det byr seg en anledning, går jeg hjem, finner fram sekken og stryker til fjells. Det er det som er så fint med å ha kontor midt i denne rikdommen av natur.

Nå er det to år siden vi flyttet fra Oslo, men det hender enda jeg tenker tilbake på livet der. Vi dro så ofte vi kunne til Lom og andre naturskjønne deler av landet, men alltid måtte vi vende tilbake til rutinene i byen. Tog og t-bane i timer hver dag, passe på klokka, hold rutinen – dagene går. Jeg satt ofte på toget og drømte om et liv på en plass med mer mening.

Utsikten like i nærheten av kontoret mitt

Utsikten like i nærheten av kontoret mitt

Nå bor jeg midt i denne drømmen, og jobber omentrent med det samme, men landskapet, folkene og rutinene er anderledes og det liker jeg. I byene gikk mye av tiden med til ting som ikke ga direkte mening for meg. Tid du ikke kunne velge anderledes fordi det bare er sånn å bo og jobbe i en stor by.

I Lom er det plass til det meningsfulle om man bare velger det. Jobben, butikken, venner og skole er alltid bare noen minutter fra meg. Kundene mine er nær meg og kommer ofte innom for en prat. Resultatet av det jeg gjør er synlig og gir mening til meg og dem  rundt meg.

En liten gåtur kan gi deg perspektiv

En liten gåtur kan gi deg perspektiv

Norge er et vakkert land fult av små steder der livet får mening og dine dåder er synlige for deg. Her utenfor trengselen ser vi at alle hører sammen. Hver sommer kommer det tusenvis av mennesker fra byer i Norge og andre deler av verden for å oppleve naturen, atmosfæren og noe annet en livet i byen. De kaster seg sultne ut på elvene, bestiger fjellene og fisker i vannene, for så å vende tilbake til rutinene igjen. Men vi er her, i Lom, og skal ikke tilbake noen steder.
Hvorfor bruker vi ikke landet vårt mer til å bo i? Alt vi trenger er en jobb, et hus og offentlige tjenester. Resten kan fylles med hva som helst annet som gir mening.

Så kom å mas på oss om vi har jobb, hus og offentlige tjenester til dere slik at dere kan komme å bo sammen med oss. Har du en jobb til overs i byen, så ta den med, eller gjør som meg og lag deg din egen jobb. Har du noe meningsfult å gi, er det sikkert noen som vil ha det.

DSC_1187Ikke vær redde for at barna ikke skal like seg her, det er min erfaring. Å være barn i Lom er godt. I går var jeg med 2. klassingene til Galdhøpiggen – sosialt samvær med foreldre og barn på Norges høyeste fjell. Det er noe av det å være barn i Lom. De vokser opp med naturen, vet hvor maten kommer fra og kan føre en kniv i kreativ utvoldelse på en trekubbe i tidlig alder. Når jeg sitter på jobb er jeg bare noen hunder meter fra skolen hvor barna mine er. Og når skolen er over går de hjem selv, eller kommer innom meg så vi kan gå hjem sammen.

Så glad jeg er for at jeg har kontoret mitt i Lom!