Hva er virus og skadevare?

Der ser du et bilde av alt som går under navnet »Skadevarer», som du ser så er det mere en bare »Virus» og alle er farlige for maskinen og den personlige informasjonen din.

Virus:

Et Virus fester seg til et program og sprer seg rundt til alle som bruker det samme programmet. Det er flere grader på hvor farlig et virus er for maskinen din, helt fra små irritasjoner som pop-ups til skade på maskinen og programmer. Siden et virus har festet seg til et program så kan den ikke gjøre noe på maskinen før du har startet det.

Trojaner:

En trojaner får seg til å se ut som et vanlig ufarlig program, for å komme seg forbi antiviruset dit, slikk at du kan laste den ned og installere den. En trojaner er teknisk sett ikke farlig i seg selv, men det den gjør er å ta med seg andre typer skadevarer. Det mest vanlige en trojaner tar med seg er Keyloggers, annet Sypware, Adware og ormer.

Rootkit:

En rootkit vil ta administrator rettighetene på maskinen din, den bruker de rettighetene til å skule annet skadevarer, slikk at brukeren ikke kan finne spor eller prosesser som er skadevarer, men mye være en det. Personen som lagde rootkiten har FULL kontroll over maskinen din fra kommandolinje.

Orm:

ormer kan komme seg inn på maskinen din uten at du har gjort noe, så lenge maskinen er tilkoblet et nettverk er maskinen din i fare for orm. ormer har egenskapen til å multiplisere og sende seg selv til andre med ditt nettverk, slikk som e-post og direktemeldingsprogram.

Spionvare:

Spionvaren spionerer på brukeren av maskinen, tar informasjon og sender det til den som lagde spionvaren. Slik som hvilken nettsider du går innpå, kredittkort nummerer du har skrevet inn, bruker navn og passord, med mere!. Spionvaren kommer med annen skadevare og/eller programmer som du har lastet ned fra nettet.

Crimeware:

Crimeware er en type skadevarer som er laget får å begå en kriminell handling, slikk som å sende angrep fra maskin, sette opp fiske scams, sende spam, med mer. Dette er kanskje den farligste skadevarer der ute siden den ikke bare tar informasjonen din, men den gjør slikk at du begår en kriminell handling på nettet og hjelper han som laget crimewaren med å få tak i informasjon fra flere personer som er på nettet.

Adware:

Adware er et reklame »virus» den vil spame deg med mye unødvendig reklame. Adware kan bli installer gjennom gratis programvare fra nettet og det kan komme med andre typer skadevarer.

Legg igjen en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.